Γράφουν οι...

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Το τέλος μιας εποχής..


Αλλαγή ηγεσίας στο ΚΚΕ. Αυτό είναι είδηση! Είναι καλύτερο και από το πιο δυνατό κουτσομπολιό που μπορεί να ακούσει κάποιος.
Το μόνο σταθερό, συντηρητικό στοιχείο της κοινωνίας μας αλλάζει ριζικά. 
Δεν το χωράει το μυαλό μου.
Και τώρα για να μιλήσουμε σοβαρά.Τι σημαίνει μια τέτοια αλλαγή; Θα είναι μια ουσιαστική αλλαγή ή απλά μια αλλαγή εικόνας; Σύμφωνα με την πορεία του ΚΚΕ τόσα χρόνια μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι με την αλλαγή ενός προσώπου θα σημάνει και αλλαγή πολιτικής. Μιλάμε για ένα κόμμα όπου παραδείγματος χάρη -σύμφωνα με στοιχεία του ριζοσπάστη- για τις θέσεις της Κεντρικής
Επιτροπής και το νέο Πρόγραμμα του ΚΚΕ ψήφισαν υπέρ το 96,8% των κομματικών μελών, κατά το 1,65% και λευκό 1,55% και για το νέο Καταστατικό τα ποσοστά κυμαίνονταν στα ίδια κύματα. Τα ποσοστά αυτά κατά την άποψη μου φυσικά είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του κόμματος αυτού. Δεν υπάρχουν διαφωνίες, διαμάχες, διαφορετικές απόψεις. Χρόνια τώρα η ίδια πολιτική.
Στις τελευταίες εκλογές όμως έχασε και πιστό κόσμο, λόγω της 'παγωμένης' στάσης του 'κόμματος' απέναντι στις εξελίξεις. Τώρα ίσως αυτό να αλλάξει. 
Πάντα πίστευα και πιστεύω στην ένωση της αριστεράς. Όσο δύσκολο και πλέον ακατόρθωτο να φαίνεται αυτό.
Μέχρι στιγμής το ΚΚΕ δεν με έχει κερδίσει, κυρίως λόγω της απόλυτης και τέρμα συντηρητικής στάσης του. Παρ'όλα αυτά όμως δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι μέσα στο ΚΚΕ υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα και ικανά στελέχη. Ακόμα και στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ είναι πάρα πολύ εύκολο να ξεχωρίσεις το ποιόν των στελεχών του ΚΚΕ, από τον τρόπο που εκφράζονται, το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν και γενικώς από την στάση τους απέναντι στον ομιλητή τους. Με στελέχη ικανά,με μια πιο διαλλακτική πολιτική και με κύριο στόχο την ένωση της αριστεράς η Ελλάδα θα είχε σωθεί (από όλες τις απόψεις).
Αλλαγή προσώπου λοιπόν, τέλος η εποχή της Παπαρήγας (θα μου λείψει να σας πω την αλήθεια).
Ελπίζω αυτό να σημάνει και αλλαγή πολιτικής (αν και το θεωρώ απίθανο).

Καλές αλλαγές!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου