Γράφουν οι...

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

«Μπουτάρεια»











Κύριε Δήμαρχε,

καταρχήν σας ευχαριστούμε. Από μόνη της η αντικατάσταση του νυν ισοβίτη και πρώην δημάρχου με εσάς ήταν ανάσα φρέσκου αέρα για την πόλη –Αλληλούια. Βεβαίως, δεν είμαι σίγουρη για το αν αυτό πιάνεται ως κομπλιμέντο. Η ζυγαριά, εύκολα, γέρνει υπέρ όποιου απλά ΔΕΝ είναι ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Φέρατε έναν ευρωπαϊκό αέρα στην, κατά βάθος, συντηρητική πόλη μας. Η εκκεντρικότητα σας έγινε θέμα συζήτησης ακόμα και από το διεθνή Τύπο, ενώ η αναγόρευση σας ως Δήμαρχο του μήνα Οκτώβρη έκανε γνωστή τη Θεσσαλονίκη παγκοσμίως. Εμάς μάλλον μας αρέσει αυτό το look του ρέμπελου, αν μη τι άλλο μας ταιριάζει. Άλλωστε, έχουμε συνηθίσει και σε εξαντρίκ εμφανίσεις τύπου Ζορρό, δε πτοούμαστε. Αγαπημένο
μου look, μακράν, η χρωματιστή κάλτσα. Σε μια απόπειρα μίνι ψυχογραφήματος θα έλεγα, πως στην προσπάθεια σας να χαλιναγωγήσετε το άκρατο επαναστατικό πνεύμα σας, ξεφεύγουν μικρές λεπτομέρειες (εξ ου και η κόκκινη πινελιά;).

Ασυζητητί, οι 50 πεζοδρομήσεις που έχουν αναγγελθεί, αποτελούν θετικότατο οιωνό. Λίγο με την Αγ. Σοφίας πήγατε να μας τα χαλάσατε, αλλά και εκεί ορθώς βαδίζουμε. Btw, η φωτογραφία σας, με το πλακάτ στο χέρι και φόντο την, προς πεζοδρόμηση, Αγ. Σοφίας, είναι σκέτη έμπνευση.

Και δε σταματήσατε εκεί. Τη Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικών, ήσασταν εσείς που μοιράσατε σκουφάκια και σύριγγες στους ναρκομανείς της πόλης. Καλά, όχι αυτοπροσώπως, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Κύριε δήμαρχε μας προsexετε.

Όταν άκουσα να λέτε πως.. «φτάσαμε στο σημείο, η Θεσσαλονίκη με τέσσερα πανεπιστήμια, μια Διεθνή Έκθεση …και ένα σημαντικό λιμάνι να έχει γίνει η ελληνική πρωτεύουσα της ανεργίας» αναθάρρησα. Για να δούμε, σκέφτηκα.
Έχετε πίστη κόσμε. Και με την υπομονή τι γίνεται; Δυστυχώς, μας στερεύει.

Δε φταίτε εσείς κ. Μπουτάρη μου, είναι που έχουν περάσει μεγάλοι ‘star’ από την πολύπαθη νύμφη του Θερμαϊκού, είναι που κι ο λαός διψάει για αίμα. Δε θέλει και πολύ.

Ουκ λίγες φορές τα βιντεάκια από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάνουν το γύρο του διαδικτύου, με εσάς πρωταγωνιστή να μιλάτε για τα Όσκαρ ή να σχολιάζετε με καυστικό τρόπο πρόσωπα της επικαιρότητας. Σας απολαμβάνουμε, παρ΄αυτά.

«Κανίβαλοι», «καρακιτσαριό», «ομερτά» είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που εμπεριέχονταν σε δηλώσεις σας για φλέγοντα ζητήματα της πόλης. Γίνατε ακόμη και πρωταγωνιστής σε ντοκυμαντέρ, στο Φεστιβάλ του Άμστερνταμ. Grande προσωπικότητα με πλούσιο λεξιλόγιο, εν ολίγοις.

«Έπρεπε να έχει γίνει το τραμ γιατί θα ήταν η καλύτερη λύση..», ακούω σε μια άλλη σας συνέντευξη.  Συμφωνώ και επαυξάνω. Τώρα όμως το κακό έγινε. Τι θα κάνετε για αυτό; Τυχαίνει, λοιπόν, να κατοικώ σε μια περιοχή ασφυκτικά κλεισμένη από λαμαρίνες του μετρό. Σκοτάδι, ερημιά και απομόνωση, τα τρία βασικά συστατικά για μια πετυχημένη συνταγή της παρακμής. Επιχειρήσεις αργοπεθαίνουν, δρόμοι ερημώνουν και ζωές ασχημαίνουν. Τα κρούσματα επιθέσεων αυξάνονται. Κάντε κάτι, παρακαλώ. Ευχαριστώ.

Τώρα σας.. καμαρώνω, ενώ απορρίπτετε το ψήφισμα για τις Σκουριές. Όλα στο βωμό της ανάπτυξης; Εντάξει είστε τεχνοκράτης, δε λέω. Όλα, όμως, έχουν τα όρια τους. Αναλογιστείτε τον ανθρώπινο παράγοντα. Όχι, δεν αναφέρομαι σε ψηφοθηρία. Μόνο στο αίσθημα της αλληλεγγύης- κατανόησης. Και τα πηγαίναμε τόσο καλά, ως τώρα.

Τέλος, θα ήθελα να διευκρινίσω πως το δικό μου τεστ το περνάτε. Δε σας είχα ψηφίσει, το λέω. Ίσως στην επόμενη αναμέτρηση, ποιος ξέρει! Όχι φυσικά πως σας ενδιαφέρει, αφού σαν ταύρος σε υαλοπωλείο δηλώνετε, πως θα σαρώσετε και στην αναμέτρηση του ’14. Μωρ λες;

Και τώρα μια φιλική συμβουλή. Σας προτείνω να θεσπίσετε, στα πλαίσια της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δ.Θ, συγκεκριμένες ημέρες το χρόνο, ως μέρες ελεύθερης οινοποσίας στους αμπελώνες σας. Ονομάστε τες «7ήμερο Alcohol is free» ή και «Μπουτάρεια». Θα κάνετε πάταγο.

Με εκτίμηση,
ένα από τα αφεντικά σας.
(«..Το αφεντικό είναι η πόλη» δεν είπατε;) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου