Γράφουν οι...

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

"The (φώτο) artist.. "


Για κάποιους "οι φωτογραφίες αιχμαλωτίζουν τις στιγμές", για άλλους πάλι "οι φωτογραφίες αιχμαλωτίζουν συναισθήματα δημιουργώντας στιγμές".. 


Δεν ξέρω ακριβώς τι να πιστέψω.. Ένα όμως ξέρω - Βλέποντας τις φωτογραφίες μιας φίλης-αρχιτεκτόνισσας η σκέψη μου ταξίδεψε, ενώ προσπαθούσα να τις ερμηνεύσω, όπως ακριβώς κάνεις και με ένα ωραίο έργο τέχνης.

Η Δήμητρα Χατζηπαύλου εκτός από πολύ καλό παιδί.. είναι και πολυτάλαντη! Συχνά-πυκνά την πετυχαίνεις να κρατάει μια φωτογραφική μηχανή, με την οποία κάνει και θαύματα άμα χρειαστεί!

  • Ξεκίνησε παρακολουθώντας εργαστήρια στη σχολή Stereosis και συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας.
  • Αρκετά σημαντική ήταν και η συμμετοχή της στο διαγωνισμό Photoday της Θεσσαλονίκης, όπου δεν έφυγε με άδεια χέρια..αλλά με βραβείο!
  • Συμμετείχε  στη 15η Biennale, που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, με την παρακάτω φωτογραφία.. η οποία αναρτήθηκε σε στάσεις λεωφορείων :)
  • Επίσης στα πλαίσια της 15ης Biennale-Symbiosis?, συμμετείχε στο εργαστήρι "Εικαστικές παρεμβάσεις σε βιτρίνες καταστημάτων στην περιοχή Βαλαωρίτου" από την ομάδα E-Art.
  • Πήρε μέρος στην έκθεση 'Cross my Art' της Contact, σαν εικαστικός και φωτογράφος! Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
  • Για το τέλος άφησα το καλύτερο..                        Μέσα στον Μάρτιο θα κάνει ατομική έκθεση φωτογραφίας στην gallery "Ελεύθερη 'Εκφραση" (Αθήνα).

*Οι λεπτομέρειες για την έκθεση θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων εβδομάδων.( και στο blog μας!)
****Εxtra λεπτομέρεια για τη Δήμητρα είναι πως το 2007 είχε πάρει το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής, γιατί εκτός από καταπληκτική φωτογράφος είναι εξίσου δυνατή ζωγράφος****

"Τελικά καλλιτέχνης γεννιέσαι, δε γίνεσαι!"
.
.
.

Ενδεικτικά, παραθέτω λίγα κομμάτια από τη δουλειά της!









2 σχόλια: