Γράφουν οι...

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Yoga.. και όλα αλλάζουν.. ***



Μυική ενδυνάμωση, ευελιξία του σώματος, νοητική τόνωση αλλά πάνω απ' όλα μια ολόκληρη κοσμοθεωρία.. Ο λόγος για τη Yoga..!

H yog-ική άσκηση είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους εκγύμνασης πολύ απλά σε ενεργοποιεί ταυτόχρονα σε πολλαπλά σημεία του σώματος αλλά ΚΑΙ του μυαλού!

Ο λόγος για τον οποίο πήρα την αφορμή να γράψω για αυτό το σύστημα "πνευματικής και σωματικής εξέλιξης" είναι επειδή σήμερα μετά από αρκετούς μήνες (εξαιτίας μικρού τραυματισμού) έκανα μια ολοκληρωμένη πρακτική yoga και ήταν απλά τέλεια...

Η αίσθηση που έχεις, κατά τη διάρκεια της πρακτικής και μετά, είναι μια απόλυτη ευφορία αλλά και μια περίεργη τόνωση που κανένα άθλημα και γυμναστήριο δε μου είχε δώσει!

Η Hatha Yoga (υπάρχουν αρκετά άλλα είδη απλά έτυχε να ασχοληθώ με αυτό) αποτελείται από τρία στάδια.Οι ασκήσεις αναπνοής (pranayama)είναι αποτοξινωτικές και χαλαρωτικές ,οι σωματικές ασκήσεις (yoga asanas) σου προσφέρουν ευελιξία και δύναμη, μυική τόνωση και ισορροπία και τέλος το στάδιο της απόοοοολυτης χαλάρωσης (savasana) προσφέρει το ιδανικό κλείσιμο και ένα αίσθημα αναζωογόνησης!

Σας συνιστώ α-ν-ε-π-ι-φ-ύ-λ-α-κ-τ-α να δοκιμάσετε αυτήν την υπέροχη πρακτική και να μην πιστεύετε αυτούς (και είναι αρκετοί!) που λένε, πως η yoga είναι μόνο χαλάρωση... Πραγματικά ΔΕΝ ξέρουν για τι μιλάνε -εμπιστευθείτε με!

Αν υπάρχει πιθανότητα να σας δελέασα έεεεστω και λίγο το παρακάτω βίντεο είναι μια ολοκληρωμένη πρακτική.Έχει τις απαραίτητες οδηγίες, σε περίπτωση που θα θελήσετε να πάρετε μια μικρή γεύση!!(Δυστυχώς το βιντεάκι είναι στα αγγλικά.. αλλά πιστεύω το ΄χετε!!)

Υπαρχουν πολλά στούντιο yoga τα οποία εν καιρώ κρίσης έχουν ρίξει πολύ τις τιμές.Ξάξτε το και θα με θυμηθείτε!Αν τα οικονομικά δεν επιτρέπουν συνδρομή σε ένα στούντιο, το ίντερνετ, σε συνδυασμό όμως με μια φίλη ή φίλο που γνωρίζει από yoga, είναι μια καλή λύση!

Και ένα γνωμικό έτσι για το τελείωμα... "Το μέτρο για την υγεία του νου είναι η προδιάθεσή του να βρίσκει παντού το καλό." (Patangali -φιλόσοφος και εμπνευστής της Υοga)

Namaste.
(Yog-ικός χαιρετισμός των Yogi και των Yoginis ***)

4 σχόλια: